اطلاعات کلی جمهوری ساحل عاج
کشور ساحل عاج با مساحت 322،463 کیلومتر مربع و جمعیت 23.295.302 نفر در غرب قاره آفریقا و در مجاورت خلیج گینه واقع شده است. این کشور از 19 استان تشکیل شده است. همسایگان آن در شمال، کشورهای مالی و بورکینافاسو، در غرب و جنوب غربی گینه و لیبریا و در شرق کشور غنا می باشد. بزرگترین شهر، بندر ابیجان با 7/4 میلیون نفر (20 درصد جمعیت) پایتخت اقتصادی ساحل عاج می باشد. واحد پول این کشور فرانک سیفا FCFA (هر یورو حدودا برابر با 660 فرانک سیفا ) است. آب و هوای این کشور در مجاورت ساحل، استوایی و در نواحی شمال و مرکز کشور نیمه خشک می باشد. فصول سال آن گرم و نیمه مرطوب از آذر تا اسفند، از اسفند تا نیمه خرداد داغ و کم رطوبت و از نیمه خرداد تا اوایل آذرماه گرم و شرجی با بارندگی فراوان همراه می باشد.
مشخصات جغرافیایی:
موقعیت: غرب آفریقا، هم مرز با اقیانوس اطلس شمالی، بین غنا و لیبریا
مساحت: 322،463 کیلومتر مربع
خشکی: 318003 کیلومتر مربع
آبی: 4،460 کیلومتر مربع
مقایسه وسعت کشور در جهان: 69
مرزهای زمینی:
کل مرزها 3458 کیلومتر
کشورهای مرزی (5 کشور): بورکینا فاسو (545 کیلومتر)، غنا (720 کیلومتر)، گینه (816 کیلومتر)، لیبریا (778 کیلومتر)، مالی (599 کیلومتر)
نوار ساحلی: 515 کیلومتر
قلمرو دریایی:
دریای سرزمینی: 12 مایل دریایی
منطقه انحصاری اقتصادی: 200 مایل دریایی
فلات قاره: 200 مایل دریایی
آب و هوا:
گرمسیری و حاره در امتداد ساحل، نیمه خشک در شمال کشور؛ چهار فصل – 2 فصل خشک و 2 فصل بارانی، فصل بارانی کوچک و فصل بارانی بزرگ. فصل خشک کوچک و فصل خشک بزرگ. در سالهای اخیر میزان بارندگی نسبت به گذشته کاهش یافته است.
ناهمواری های جغرافیایی:
عمدتا به صورت دشت های مسطح همراه با تپه های کوچک و پوشیده از جنگل؛ کوه در شمال غرب و غرب
ارتفاعات:
پایین ترین نقطه: خلیج گینه ارتفاع صفر
بالاترین نقطه: کوه نیمبا ارتفاع 1752 متر
منابع طبیعی:
نفت، گاز طبیعی، الماس، منگنز، سنگ آهن، کبالت، بوکسیت، مس، طلا، نیکل، تانتالوم، شن و ماسه سیلیکا، خاک رس.
زمین های کشاورزی:
زمین های کشاورزی: 64.8٪
زمین های زراعی 9.1٪؛ کشت محصولات دائمی 14.2٪؛ مرتع دائم 41.5٪
جنگل: 32.7٪
دیگر: 2.5٪ (سال 2011)
زمین های آبیاری شده: 727.5 کیلومتر (2003)
مخاطرات طبیعی:
در ساحل موج های سنگین وجود دارد. هیچ بندر طبیعی وجود ندارد و بندر ابیجان را با حفر یک کانال مصنوعی بین اقیانوس ولاگون داخلی در داخل این لاگون ایجاد کرده اند. در طول فصل بارانی همیشه سیل موجب تلفات انسانی و تخریب می گردد.
محیط زیست:
جنگل زدایی. بیشتر جنگل های کشور با قطع درختان مواجه هستند. مساحت زیادی از جنگل ها از بین رفته است. آلودگی آب از فاضلاب و پساب صنعتی و کشاورزی و آلودگی هوا در ابیجان.
محیط زیست - موافقتنامه های بین المللی:
ساحل عاج عضو موافقنامه های زیست محیطی زیر می باشد:
تنوع زیستی، تغییر آب و هوا، تغییر آب و هوا - پروتکل کیوتو، بیابان زایی، گونه های در معرض خطر، زباله های خطرناک، حقوق دریاها، آزادسازی دریایی، حفاظت از لایه ازن، آلودگی کشتی، الوار گرمسیری 83، الوار گرمسیری 94، تالاب ها، صید نهنگ.
اکثر ساکنان این کشور در امتداد نوار ساحلی جنوب زندگی می کنند. جدا از منطقه پایتخت، مناطق داخلی که جنگلی هستند کم جمعیت می باشد.
- اطلاعات تکمیلی در فایل ذیل موجود می باشد.
دانلود : اطلاعات_کلی_ساحل_عاج.pdf حجم فایل 315 KB